Ministrul finanțelor Florin Cîțu le dă vestea cumplintă parlamentarilor. Adio pensii speciale?

Ministrul finanțelor Florin Cîțu anunță că în cel mai scurt timp, pensiile speciale vor fi eliminate. Acesta speră ca legea sa depusă la Parlament să fie votată de aleși.

Dacă legea lui Cîțu va fi votată, atunci parlamentarii, magistrații și alte categorii de bugetari nu vor mai beneficia de pensii speciale.

„Eu am un proiect în Parlament de eliminare a pensiilor speciale în afara celor pentru militari. PSD a votat împotrivă. Sper ca acum la Camera Deputaților să găsesc mai multă susținere și să-l trecem și atunci am face o economie.E clar că noi vrem un sistem de pensii pe contributivitate pentru toată lumea. Este ceea ce ne dorim, nu vrem să avem două Românii. Nu e nimeni mai special în România.

Toți plătim contributivități, să luăm aceeași pensie. Există mai multe soluții la care ne uităm. Eu aș prefera prin dezbatere în Parlament, să fie clar proiect de lege – poate al meu, dacă nu poate alt proiect de lege – dar aș vrea să găsim soluția în dezbatere în Parlament și este și soluția favorită a premierului”, a declarat joi seara Florin Cîțu, la Digi24.

15 Replies to “Ministrul finanțelor Florin Cîțu le dă vestea cumplintă parlamentarilor. Adio pensii speciale?”

 1. Ce înseamnă,, pensii speciale”? 😎 A contribuit mai mult, mănâncă cu doua guri,… 😄 😄 😄 Fără pensii speciale sa zică mulțumesc Doamne ca nu trăiesc cu 704lei /luna!

 2. Prostovane nu toti reusim sa avem case in Diaspora,dar multi locuim prin chirii ,normal nedeclarati ca si in Romania “la negru”!Asta nu inseamna ca avem “ocupatie de fetite”!
  Sa ti fie rusine !

   1. nu bre Tabarac….Aspus-o explicit Badalau de la PSD sI Ioan Rus de la acelasi PSD da ori te lasa memoria ori faci pe prostul

   2. Deja legea e strâmbă, nici militarii nu pot fi mai presus de ceilalți, ori toți ori o sa iasă scandal, pt ca șanț mulți oameni în tara asta care au muncit efectiv și 40-50 de ani și pensiile nu le ajung nici pt medicamente după sacrificiile facute, pt ce militarii care au plimbat hârtii dintr, un birou în altul, pai d, le Catu, dacă crezi ca asta, i dreptatea te înșeli, pt ca sub numele militari probabil ca veți ascunde și polițiștii, și serviciile și spp și mppp și mpppa ca să înțelegi ironia, dacă nu faceți la fel pt toți o s, o luați în freza mai repede decât va așteptați. În rest numai de bine și treziți, va o data la realitate.

  1. Deja legea e strâmbă, nici militarii nu pot fi mai presus de ceilalți, ori toți ori o sa iasă scandal, pt ca șanț mulți oameni în tara asta care au muncit efectiv și 40-50 de ani și pensiile nu le ajung nici pt medicamente după sacrificiile facute, pt ce militarii care au plimbat hârtii dintr, un birou în altul, pai d, le Catu, dacă crezi ca asta, i dreptatea te înșeli, pt ca sub numele militari probabil ca veți ascunde și polițiștii, și serviciile și spp și mppp și mpppa ca să înțelegi ironia, dacă nu faceți la fel pt toți o s, o luați în freza mai repede decât va așteptați. În rest numai de bine și treziți, va o data la realitate.

 3. Anularea urgenta a tuturor pensiilor speciale.Desfiintarea primariilor unde sunt sub 3000 locuitori.Restructurarea cu 80% a bugetarilor.Scaderea salariilor la stat.Raspunderea judecatoreasca.Interzicerea anularii dosarelor.Interzicerea taxelor in justitie,notariate etc..TVA =10%.Comfiscarea averilor.Eliberarea titlurilor de proprietate la toti romanii nu numai la primari.Recunoasterea proprietatii nu bataie de joc cum este acum.Simplificarea legilor.NIMICIREA SALBATICIUNILOR CARE STRICA RECOLTELE OAMENILOR DE TARA ESTE ASA DE SARACA si poporul fugit la oras de la tara.Scaderea cuantumului amenzilor si pedepsele sa fie proportionale cu vina.Amenda proportional cu venitul fiecaruia nu ca acum.Intabularea gratis a tuturor terenurilor agricole.Fara interlopi si mafie in politie,justitie.

 4. Pensii speciale?! Daca cineva vrea pensie speciala sa isi faca pensie privata😐, din banii lor nu a poporului😪
  Fiecare dupa cat a contribuit!

 5. Cred ca ar trb. un referendum si pt.anularea pensiilor speciale unde s-a mai pomenit de asa ceva,de-aia nu sant bani ,altii cu 2 rânduri de pensii iar pt.cei care au contribuit câtusi de putin sa zicem în jur de 15-20 ani li se acorda o pensie de nimic, nici sa moară nici sa trăiască, eu sine sa le fie,ei cu pensii speciale sant pusi sa voteze pt.pensiile amarate ale celor care au contribuit .E posibil sa primească niste pensii pt.care n-au contribuit cu niciun leu.Lor sa li se taie pensiile pe care nu le merita,e stat de drept sau de nedreptăți?

 6. Cred ca ar trb. un referendum si pt.anularea pensiilor speciale unde s-a mai pomenit de asa ceva,de-aia nu sant bani ,altii cu 2 rânduri de pensii iar pt.cei care au contribuit câtusi de putin sa zicem în jur de 15-20 ani li se acorda o pensie de nimic, nici sa moară nici sa trăiască, eu rusine sa le fie,ei cu pensii speciale sant pusi sa voteze pt.pensiile amarate ale celor care au contribuit .E posibil sa primească niste pensii pt.care n-au contribuit cu niciun leu.Lor sa li se taie pensiile pe care nu le merita,e stat de drept sau de nedreptăți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *