VIDEO | Filmul ridicării șefului PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, de către procurorii DNA

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost preluat, luni, de procurorii DNA chiar din sediul partidului și dus la audieri la Timişoara, transmite Agerpres.

Întrebat de jurnalişti cu privire la situaţia sa, deputatul nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Luni dimineață, procurorii DNA au descins la sediul PSD Arad și la domiciliile a trei parlamentari. Descinderile fac parte dintr-o operațiune de percheziții simultane. Una dintre instituțiile implicate în dosarul de corupție este Directiea Regională de Drumuri si Poduri Timisoara (DRDP). Șeful instituției, Cristian Ispravnic, a fost ridicat de mascați. Procurorii au dovezi că instituția era folosită de PSD ca „fabrică de bani”. Printre cei vizați din ramificația politico-infracțională a grupării Dragnea, sunt parlamentarii PSD Dorel Căprar și Florin Tripa.

Trei parlamentari sunt vizaţi de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad, respectiv Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă – deputat PSD de Caraş Severin. Ei riscă să rămână fără imunitate parlamentară, având în vedere că ÎCCJ a încuviințat perchezițiile procurorilor.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arataă în comunicatul DNA.

Sursa știre : Newstrack.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *