Liviu Dragnea este la ICCJ, unde va afla dacă poate fi liber

Liviu Dragnea a fost adus marţi dimineaţă la instanţa supremă, unde judecătorii analizează contestaţia depusă de fostul lider PSD împotriva sentinţei definitive la 3 ani şi 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul Angajărilor fictive. Este pentru a doua oară când Liviu Dragnea apare în public, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

Liviu Dragnea s-a prezentat surâzător la audierile de la Înalta Curte. El a fost adus încătuşat şi dus în sala de judecată unde ar putea da declaraţii. Judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea, recursul în casaţie.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu – fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu – fost director executiv adjunct.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *